18 mar 2021 klocka 10.00 - 11.30

Relations­marknadsföring - med lokal mat i fokus!

Att försäljningen ökar när en livsmedelsprodukt exponeras eller kommuniceras på ett tilltalande sätt kan tyckas självklart men hur gör man? Anmäl dig redan idag om du är intresserad av att få tips om hur du kan öka din försäljning via digitala kanaler som Facebook, hemsida m.m.

Vi erbjuder 15 platser - så först till kvarn!

Digital inspirationsföreläsning med lokal mat i fokus!

Tid: torsdag 18 mars klockan 10:00-11:30

Föreläsare: Annica Bergman, Visual Merchandiser, med lång erfarenhet kring kundkommunikation, butiksuppbyggnad, butiksexponering och utbildning inom exponering och varupresentation.

Målgrupp: småskaliga livsmedelsföretag i Västerbotten som kommunicerar med kunder via sociala medier eller egna hemsidor och där försäljning sker via exempelvis Reko-ring.

PROGRAM

09:45 Uppkoppling

10:00 Välkommen, Stina Fernerud projektledare Matkompassen

10:05 Varför köper kunden av dig eller varför köper inte kunden av dig?

Annika Bergman, Visual Merchandiser, visar och förklarar hur du som livsmedelsproducent kan med olika metoder och knep öka din försäljning av lokal mat.

  • Vad är egentligen ett koncept och hur man tar fram sitt koncept med lokal mat i fokus?
  • Content Marketing är en typ av relationsskapande marknadsföring vars huvudsyfte är att det ska vara sant, intressant och relevant. Det ska också ha ett s k ”användarvärde” där kriterierna är att det företaget berättar är vad mottagaren vill höra och att detta skapar ett mervärde för båda parter. Men hur kan det se ut och hur skapar man dessa värden med lokal mat i fokus?
  • Vad innebär begreppet kommunikation från annonsering och marknadsföring till kundbemötande, varupresentation och leverans?
  • Även för verksamheter utan butik är kundupplevelsen viktig. Vad vill du att kunden ska uppleva under sitt besök på din hemsida eller Facebook-sida?
  • Vad är det som gör att en kund slutligen handlar eller inte – kan du påverka?

Vi välkomnar frågor under föreläsningen!

11:25 Avslutande information kring Länsstyrelsens livsmedelsarbete

11:30 SLUT

Välkommen!

Matkompassen – mer mat från Västerbotten

Vi erbjuder 15 platser och det är därför viktigt att du vid sjukdom eller annan anledning avbokar din plats så att vi kan erbjuda den till andra intresserade. Vid utebliven avanmälan debiteras 300 SEK.

Reserv: Om det blir ett stort intresse och alla platser snabbt blir fyllda så finns möjlighet att ställa sig i kö för reservplats meddela detta till stina.fernerud@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Anmäl dig

Det finns inga lediga platser kvar.

VAR: Online, möteslänk till mötet skickas ut i god tid till alla anmälda.

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt