Risk för gräsbrand i Västerbottens länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Landshövdingestafetten

Inför Sveriges första friluftslivets år 2021 har landshövdingen i Uppsala län, Göran Enander, bjudit in sina landshövdingekollegor på länsstyrelserna att delta i en landshövdingestafett genom att genomföra en eller flera friluftslivsaktiviteter i sitt län.

Syftet med landshövdingestafetten är att uppmärksamma Friluftslivets år, friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen.

Med aktiviteter över hela Sverige och under hela året vill länsstyrelserna även synliggöra Sveriges samtliga 21 läns stora variation av fina natur- och kulturområden med möjlighet att utöva friluftsliv i året om, den stora bredden av friluftsaktiviteter med fokus på det hållbara, enkla och tätortsnära friluftslivet samt att friluftsliv kan utövas av alla.

Stafetten invigs under friluftslivets års invigningsvecka i januari (16 till 24/1) och aktiviteterna genomförs sedan runt om i landet under hela året.

Följ stafetten i sociala medier över hela landet under #landshövdingestafetten och i länsstyrelsens övriga kanaler.

Landshövdingestafetten i Västerbotten med Helene Hellmark Knutsson

På skidor under invigningsveckan

Helene Hellmark Knutsson tog en skidtur i Stadsliden, Umeå i januari och förklarade året invigt.

Umeå kommuns arbete med tillgång till friluftsliv

I maj 2021 träffades företrädare från Umeå kommun och Länsstyrelsen vid Äventyrsstigen på Nydala.

Mountainbike efter Isälvsleden

Temat för augusti månad var "Jag har aldrig..." och syftet var att utmana sig själv genom att prova något nytt. Landshövdingen valde att cykla mountainbike efter Isälvsleden i Vindels kommun.

Ammarnäs och Vindelfjällens naturreservat

Vindelfjällen är ett av Europas största naturreservat. I september gjorde landshövdingen ett besök i området kring Ammarnäs. På agendan stod bland annat träffar med olika organisationer och besök på fjället.

Kontakt