Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kurs i dikoproduktion, chans att leverera mat och förbered dig inför sommaren

Ta del av aktuella kurser, leverera till butik eller restaurang och utse årets landskapsbild. Det är spännande saker är på gång under 2024! Här listar vi det senaste.

Regional livsmedelskonferens: Mer mat från Västerbotten

Inspireras av goda exempel och samtala kring vägar framåt för att utveckla matförsörjningen inom Västerbotten. Konferensen tar avstamp i den Regionala livsmedelsstrategins fyra strategiska områden som är hållbar efterfrågan på närproducerade livsmedel, hållbar produktion och försäljning, goda villkor för företagare samt innovationskraft och kompetensförsörjning.

Anmäl dig på webbsidan Mer mat från Västerbotten Länk till annan webbplats.

Kurs i dikoproduktion: Trimma dina kunskaper

Är du ny på dikor eller funderar på att bli? Kanske har du nyligen kommit igång med en besättning? Gå vår kurs och fördjupa dina kunskaper om dikoproduktion. En kurs med 5 träffar, fysiska och digitala. Rådgivare från Växa Sverige, veterinär och personal från Länsstyrelsen ger dig grunder för ett ansvarstagande och hållbart djurägande. Kursstart 27 februari.

Kurs i dikoproduktion: Trimma dina kunskaper Länk till annan webbplats.

Kurs i fårägarliv– Ny som fårägare

Är du ny fårägare eller funderar på att bli? Gå vår kurs och få en bra start på ditt fårägarliv. Det finns platser kvar på de två digitala träffarna med tema Får på bete, och Utfodring,

Kurs i fårägarliv– Ny som fårägare Länk till annan webbplats.

Markavvattningsdag i mars

En dag med bland annat markavvattning i praktiken, vilka investeringsstöd som finns, fördjupade kunskaper av markavvattning och markpackning med mera. Aktiviteten kommer läggas upp på webbsidan och sociala medier så håll utkik där!

Jordbrukarstöden SAM 2024

Det kommer inte vara många nyheter för SAM 2024, men vi planerar informationsmöten i Lycksele, Skellefteå och Umeå i mitten av februari. På plats kommer att vara handläggare av jordbrukarstöden, samordnare för Greppa Näringen och ängs- och betesmarker samt handläggare för landsbygdsstöden. Det finns möjlighet att få hjälp med din SAM-ansökan. Håll utkik efter mer information i första numret av tidningen Norrbruk och på vår webbsida.

Förbered dig inför sommaren 2024 – ha koll på markförmedlingen

Söker du mark till dina betesdjur eller har du marker som kan betas, odlas eller skörda foder på? Anmäl ditt intresse direkt i vår karta på webben Där ser du även var det idag finns tillgängliga marker och inom vilka områden det önskas mark. Har du några funderingar? Kontakta oss på markformedling.vasterbotten@lansstyrelsen.se eller 010–225 42 60.

Förmedling av mark Länk till annan webbplats.

Leverera till butik eller restaurang?

Är du intresserade att vara leverantör till butik eller restaurang? Du kanske vill testa bara för en vecka? Inom projektet Ät hela Västerbotten söker vi nu producenter. Ta kontakt med Stina Fernerud om du är intresserad.

Skicka e-post till Stina Fernerud

Rösta fram årets landsbygdsbild

Rösta fram årets landsbygdsbild! Bläddra igenom de fina bidragen, njut av Västerbottens och Norrbottens vackra vyer och ge en tumme upp till din favorit. Bilden med flest tummar upp vinner. Sista dag att rösta är 15 januari 2024.

Facebooksidan En levande Landsbygd Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss