Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sveriges marina däggdjur

En död säl ligger på en havsstrand.

Foto: Naturhistoriska riksmuseet

Visste du att du kan bidra till övervakningen av marina däggdjur? Genom att rapportera in fall av döda sälar eller tumlare som du träffar på, kan vi öka kunskapen om dem.

Bidra till övervakningen av marina däggdjur under semestern! Om du hittar en död säl eller tumlare under sommaren kan du rapportera ditt fynd till Naturhistoriska Riksmuseet: marinadaggdjur.nrm.se Länk till annan webbplats..

Naturhistoriska riksmuseet samlar in rapporter om tumlare och sälar för att få information om deras förekomst i våra vatten och upptäcka om det är ett sjukdomsutbrott på gång. Rapporterna hjälper även Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) att samla in döda djur för obduktion.

Har du frågor? Kontakta marinadaggdjur@nrm.se & vilt@sva.se

Är du intresserad av att veta mer om Sveriges marina däggdjur? Följ länkarna och läs mer under Relaterad information nedan.

Din rapportering är viktig!

Kom också ihåg att rapportera om du träffar på en algblomning, så hjälper du till att skydda andra människor vid till exempel badplatser. Din rapportering av algblomning Länk till annan webbplats., döda eller sjuka fåglar Länk till annan webbplats., döda eller sjuka fiskar Länk till annan webbplats. samt främmande djur och växter Länk till annan webbplats. ökar också kunskapen om var arterna förekommer och om djur drabbas av sjukdomar eller andra skador. Algblomningar rapporteras direkt till oss på ICBV, men vi kan också hjälpa till med annan rapportering.

 

Kontakt

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss