Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Möt den värmländska naturen i sommar

Ska du ut på tur i sommar? På vår webbplats hittar du information om över 200 spännande besöksmål och en utflyktsguide med massor av natur- och kulturupplevelser i hela Värmland.

KALENDER

 • 23 31 maj 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Regional samverkanskurs
  - RSK 2023
  Länsstyrelsen Värmland bjuder in till RSK 2023. Kursen vänder sig till dig som ingår i kommunens, regionens eller länsstyrelsens krisorganisation, polisens stab eller yttre ledning, ledningsfunktioner...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Webbinarium om nikotinprodukter Välkommen till ett webbinarium om nikotinanvändningens konsekvenser för barn och unga. Webbinariet kommer att fokusera på de nya nikotinprodukterna.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Kurs i lieslåtter i Glaskogen Vill du lära dig slå med lie, eller finslipa din lieslåtterteknik?

  Anmäl dig här – senast 2 juni

 • 17 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Slå med lie - kurs i Sunnemo Har du en jordbruksfastighet eller en äng med fin flora? Vill du lära dig mer om hur man slår med lie på traditionellt vis? Då passar den här kursen dig.

  Anmäl dig här – senast 9 juni

Djur

Tranor, gäss och svanar

Har du problem med fåglar som skadar din gröda? Här kan du läsa om vad som går att göra samt söka bidrag för ersättning.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Spegelblank skogssjö i norra Värmland

Om oss

Ny sökomgång för LOVA-bidraget

Länsstyrelsen Värmland utlyser en ny sökomgång för lokala vattenvårdsprojekt då det finns medel kvar att söka. Sista dag för ansökan är den 30 juni 2023.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare

Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare. Här kan du se vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

El- och effektanalys för Värmlands län

På uppdrag av Länsstyrelsen Värmland har Glava Energy Center genomfört en el- och effektanalys för Värmlands län.

NYHETER

 • Spegelblank skogssjö i norra Värmland
  2023-05-26

  Ny sökomgång för LOVA-bidraget

  Länsstyrelsen Värmland utlyser en ny sökomgång för lokala vattenvårdsprojekt då det finns medel kvar att söka. Sista dag för ansökan är den 30 juni 2023.