Krisberedskapsveckan 6-12 maj

Med syfte att sprida information om vad en som privatperson kan göra vid en samhällskris anordnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samt regionala och lokala aktörer, Krisberedskapsveckan. Kampanjen sätter fokus på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Länsstyrelserna är ambassadörer för kampanjen och erbjuder stöd till kommunerna.

Under perioden 6-12 maj (vecka 19) 2019 hålls Krisberedskapsveckan för tredje gången i ordningen. Länsstyrelserna är ambassadörer för kampanjen och erbjuder stöd till kommunerna.

Under Krisberedskapsveckan 2018 skickade MSB ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll i Sverige. Syftet med informationen är att alla Sveriges invånare ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger. Vet du var du har din broschyr? Om inte, ladda hemPDF en ny.

Aktiviteter i Värmland

Nedan presenteras de aktiviteter som är på gång i länet i anslutning till och under Krisberedskapsveckan 2019. Har du en aktivitet du vill göra reklam för? Mejla information om den till catrin.hasewinkel@lansstyrelsen.se. ​

Länsstyrelsen öppnar Krisberedskapsveckan 2019 med ett frukostseminarium på temat påverkanskampanjer - Från trollfabrik och köpta likes till vrmländska organisationer med Henrik Aagardh-Twetman, Lunds universitet.

Datum och tid : Måndag 6 maj kl.08.00-10.30
Plats: Karlstad CCC
Kostnad: Kostnadsfri

> Anmälan

Ibland händer saker som gör att samhället inte fungerar som vi är vana vid, kriser som innebär att din egen förmåga testas. Många känner sig osäkra och är dåligt förberedda för sådana situationer. Vilket ansvar har du som privatperson och hur kan du hjälpa andra? Här kan du på ett lekfullt sätt kolla vilken beredskap du har för samhällskriser och samtidigt lära dig mer.

Quizet har tagits fram inom projektet CriseIT som handlar om att utveckla verktyg, metod och utbildningsmaterial som stödjer virtuella krisövningar.

Är du beredd om krisen kommer?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arvika kommun

 • Onsdag 8 maj, kl. 18:00-19:30 - föreläsning på Arvika bibliotek.
  Arrangör: säkerhetssamordnare.

Eda kommun

 • Måndag 6 maj, kl. 18:00-19:30 - föreläsning på Eda bibliotek.
  Arrangör: säkerhetssamordnare.

Filipstads kommun


Forshaga kommun


Grums kommun


Hagfors kommun


Hammarö kommun


Karlstad kommun


Kils kommun


Kristinehamns kommun


Munkfors kommun


Storfors kommun


Sunne kommun


Säffle kommun

 • Torsdag 9 maj, kl. 18:00-19:30 - föreläsning på Säffle bibliotek.
  Arrangör: säkerhetssamordnare.

 • Säffle vårmarknad 11 maj, kl. 08:00-17:00
  Arrangör: Civilförsvarsförbundet

Torsby kommun


Årjängs kommun

 • Tisdag 7 maj, kl. 18:00-19:30 - föreläsning på Årjäng bibliotek.
  Arrangör: säkerhetssamordnare.

På frivilligutbildning.se kommer det att finns information om vad de frivilliga försvarsorganisationerna planerar att genomföra för aktiviteter under Krisberedskapsveckan runt om i landet.

Forshaga onsdag 8 maj, kl. 18-20 - öppet hus brandstationen.
Tema den enskildes krisberedskap samt rekrytering deltidsbrandmän.


Karlstad fredag 10 maj, kl. 9-15 - öppet hus Trygghetscenter, Drottninggatan 30. Tema enskildes krisberedskap.


Karlstad lördag 11 maj, kl. 10-14 - öppet hus brandstationen.
Tema, den enskildes krisberedskap.

 • Måndag 6 maj kl. 13:00 Workshop om krisberedskap och klimatrelaterade risker med pedagogiska spelet Riskköping tillsammans med politiker och tjänstemän i Munkfors kommun, Munkfors. I samverkan med Munkfors kommun.

 • Tisdag 7 maj, eftermiddag. Drop-in workshop om krisberedskap och klimatrelaterade risker med representanter för CCS som visar pedagogiska spelet Riskköping och Peter Karnung, samhällsplanerare Karlstad kommun, Karlstadrummet, Stadsbiblioteket Karlstad. I samverkan med Karlstad kommun.

 • Torsdag 9 maj 10:00-16:00 kaffe från 9:30, Kick-off för projektet CriseIT 2 med föreläsningar och diskussioner om digitala verktyg, metoder och utbildningsbehov inom krisberedskap och krisövning, Arvika Scandic hotell. Kostnadsfritt men anmälan krävs. Anmälnignslänk och mer information finns på CriseITs webbplatslänk till annan webbplats.

 • Quiz Är du beredd om krisen kommer?länk till annan webbplats

Kontakt