Krisberedskapsveckan

Med syfte att sprida information om vad en som privatperson kan göra vid en samhällskris anordnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samt regionala och lokala aktörer, Krisberedskapsveckan. Länsstyrelserna är ambassadörer för kampanjen och erbjuder stöd till kommunerna. Årets kampanj som genomfördes 11-17 maj, var anpassad till den pågående pandemin.

Under perioden 11-17 maj (vecka 20) 2020 hölls Krisberedskapsveckan för fjärde gången i ordningen. Målen för Krisberedskapsveckan 2020 har varit är att skapa en känsla hos Sveriges invånare av att:

  • Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.
  • Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.
  • Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Aktiviteter i Värmland

Aktiviteter i länet i anslutning till och under Krisberedskapsveckan 2020. Har du en aktivitet du vill göra reklam för? Mejla information om den till catrin.hasewinkel@lansstyrelsen.se. ​


Ibland händer saker som gör att samhället inte fungerar som vi är vana vid, kriser som innebär att din egen förmåga testas. Många känner sig osäkra och är dåligt förberedda för sådana situationer. Vilket ansvar har du som privatperson och hur kan du hjälpa andra? Här kan du på ett lekfullt sätt kolla vilken beredskap du har för samhällskriser och samtidigt lära dig mer.

Quizet har tagits fram inom projektet CriseIT som handlar om att utveckla verktyg, metod och utbildningsmaterial som stödjer virtuella krisövningar.

Är du beredd om krisen kommer? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arvika, Eda, Säffle och Årjäng satsar i år på en digital kampanj under Facebookkontot #Skulledupalla.

Kampanjen #skulledupalla uppmärksammar de där situationerna som du kanske inte räknar med, men som snabbt kan påverka din vardag. Häng med och följ våra avsnitt som kommer släppas löpande under krisberedskapsveckan – och var med och tävla om fina priser genom att göra vårt quiz på www.skulledupalla.se Länk till annan webbplats.

Kontakt