Kampsport

Du som vill anordna en kampsportsmatch behöver ansöka om tillstånd. Du behöver tillstånd för tränings-, tävlings- och uppvisningsmatcher.

Du behöver inte ansöka om tillstånd för kampsport som bara tillåter markerade slag eller markerade sparkar mot huvudet, utan träff. Du behöver inte heller tillstånd för träning i kampsport.

Ansök om tillstånd för kampsportsmatcher

Det finns två olika tillstånd att ansöka om för kampsportsmatcher. Det ena är tillstånd för att anordna en eller flera matcher. Det andra är tillstånd för viss tid eller tills vidare. Ett tillstånd för viss tid eller tills vidare är inte knutet till enskilda matcher och det kan enbart sökas av organisationer för kampsport.

Du behöver ansöka om tillstånd oavsett om tävlingarna är offentliga eller enskilda.

Tillstånd för en eller flera matcher

Enskilda föreningar, kampsportsförbund och organisationer med ansvar inom kampsport kan ansöka om tillstånd för en eller flera kampsportsmatcher.

Tillstånd för matcher under viss tid eller tills vidare

Kampsportsförbund eller andra organisationer med ansvar inom kampsport kan ansöka om tillstånd för kampsportsmatcher som anordnas under viss tid eller tills vidare.

Övriga tillstånd för kampsportsmatcher

Du som ordnar kampsportsmatcher behöver också söka tillstånd för att få ordna en offentlig tillställning. Ansökan för offentlig tillställning gör du hos polisen.

Tävlingar och uppvisningar i sport och idrott, till exempel kampsport, räknas som offentliga tillställningar om de anordnas för allmänheten eller om allmänheten har tillträde.

Ansök om tillstånd för offentlig tillställning, polisen Länk till annan webbplats.

Om du ska anordna en kampsportsmatch på en plats som inte är offentlig, till exempel en idrottsarena, behöver du anmäla det till polisen.

Anmäl om idrottsarrangemang som inte är offentlig, polisen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss