Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nytt naturreservat i Martatjärnsskogen

Bild på Martatjärnsskogen

Värmland har fått ett nytt naturreservat med naturskogar och vidsträckta myrar. Martatjärnsskogens naturreservat ligger cirka en mil söder om Stöllet på västra sidan av Klarälven i Norra Ny socken i Torsby kommun.

Martatjärnsskogen består av en mosaik av naturskogs- och myrbiotoper med tyngdpunkt på gammal tallskog. Trädåldern är cirka 200 år med inslag av ännu äldre tallar och här finns gott om träd med så kallad pansarbark, platt krona och krumma hängande grenar. Området är präglat av skogsbränder som gett gamla tallågor och brandstubbar som är viktiga och sällsynta strukturer i dagens skogslandskap.

Området är tillsammans med intilliggande naturreservat attraktivt för besökare som söker naturupplevelser i form av naturskog och vidsträckta myrar i en vacker och ostörd miljö. Så välkommen att besöka länets nya naturreservat!

Martatjärnsskogens naturreservat blir länets 227:a naturreservat. Läs mer om Värmlands alla naturreservat på vår webbplats och låt dig inspireras till nya besöksmål.

Här kan du se alla Värmlands naturreservat. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss