Åskoväder i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fullsatt utbildning mot hedersrelaterat våld och förtryck

Bild från informationskampanjen Bortförd. En gruppbild där en person fattas.

Bilden är från informationskampanjen Bortförd.

Torsdagen den 26 oktober arrangerar Länsstyrelsen Värmland och Brottsofferjouren Värmland en endagskurs om att arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck samt sexuell exploatering av barn och unga. Dagen utgår utifrån kampanjerna Det kan börja med en bild och Bortförd.

Under dagen kommer deltagarna att få information om materialet och tips om hur de kan göra skillnad! Det finns ett stort intresse för utbildning i dessa frågor och kursen är fullsatt.

Ur programmet

Om hedersrelaterat våld och förtryck & bortförda barn och unga


För många är bröllop något att se fram emot, planera och drömma om. För andra är bröllop en mardröm. Med kampanjen Bortförd vill Brottsofferjouren Värmland och Länsstyrelsen Värmland motverka att barn tvingas in i äktenskap och förhindra att de förs ut ur Sverige. Under föreläsningen får deltagarna mer kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck och vad de kan göra om de känner oro för någon ung i sin närhet.


Om sexuell exploatering av barn och unga


Barn och ungas utsatthet för sexuell exploatering börjar ofta online. Länsstyrelsen Värmland och Brottsofferjouren Värmland har tillsammans tagit fram materialet #detkanbörjamedenbild som består av en kampanj, en kampanjsida och ett utbildningspaket där din verksamhet erbjuds möjlighet till kostnadsfri kompetensutveckling och/eller kostnadsfritt processtöd på området.


Läs mer om detta arbete på:


Regionala kampanjer - mäns våld mot kvinnor | Länsstyrelsen Värmland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss