Åskoväder i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan) anordnas 25 september till 1 oktober. Temat för årets upplaga är Öva! Syftet är att skapa engagemang och få fler att stärka sin hemberedskap genom en rad aktiviteter i Värmland. Beredskapsveckan är ett initiativ av MSB och genomförs i samarbete med Länsstyrelsen Värmland, länets 16 kommuner, Region Värmland, Karlstads universitet och frivilligorganisationer i länet.

Med årets tema Öva! vill vi på Länsstyrelsen, tillsammans med regionala aktörer samt MSB få fler att gå från tanke till handling och skaffa sig en god hemberedskap. Genom att öva ökar medvetenheten om den egna förmågan och vad som krävs för just dig och din omgivning i en krissituation.

– Omvärldsläget men också erfarenheter av extremväder gör det extra viktigt att stärka vår gemensamma beredskap. Beredskapsveckan ger oss tillfälle att möta länets invånare och prata om hur vi tillsammans kan bygga ett motståndskraftigt samhälle, säger Karin Klasa, handläggare på enheten Risk och Säkerhet, Länsstyrelsen Värmland.

Premiär för The Exitainer

Beredskapsveckan i Värmland anordnas i samverkan mellan Länsstyrelsen Värmland, länets 16 kommuner, frivilligorganisationer i Värmland, Karlstads universitet och Region Värmland. Den officiella öppningen av Beredskapsveckan sker på Karlstads universitet, samtidigt är det premiär för The Exitainer, en inredd container där din kunskap om hemberedskap sätts på prov. Öppningen hålls av landshövding Georg Andrén, med start klockan 13.00.

Exempel på aktiviteter i länet:

  • Måndagen inleds med fem korta föreläsningar på Karlstads universitet på temat Sveriges krisberedskap, klockan 10.15-12.00.
  • Besök The Exitainer som åker på turné under Beredskapsveckan. Den kommer att finnas på Karlstads universitet, i Arvika, Forshaga, Hammarö, Storfors och på Frivillighetens Dag i Karlstad.
  • Lyssna till ett samtal mellan krisberedskapsexperten och poddaren Patrick Sellman och Länsstyrelsens samordnare för Beredskapsveckan Karin Klasa.
  • Besök Frivillighetens dag på I2 Norra fältet, en dag för hela familjen där du kan testa att åka bandvagn, lära dig mer om hur du kan engagera dig i en kris och testa The Exitainer.

Se hela programmet för länets aktiviteter

Runt om i länets 16 kommuner pågår massor med aktiviteter under veckan. Du hittar mer information om tid och plats på Länsstyrelsen Värmlands webbplats.

Program, Beredskapsveckan 25 september - 1 oktober Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss