Risk för skogsbrand i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparets jubileumsbesök i Karlstad 7 september

Den 7 september kommer Kungen och Drottningen till residensstaden Karlstad för att uppmärksamma H.M. Konungens 50 år på tronen. Varmt välkomna att vara med i firandet!

I år firar H.M. Konungen 50 år på tronen som Sveriges statschef och det gör honom till Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Som en del av firandet besöker Kungen och Drottningen residensstäderna i Sveriges alla län. Torsdagen den 7 september är det Värmlands tur att fira. Besöket är det sista i ordningen under Kungaparets länsresa genom Sverige.

Vid en pressträff berättar landshövding Georg Andrén, regionstyrelsens ordförande Åsa Johansson och Karlstads kommunstyrelseordförande Linda Larsson om programmet, vad som händer under jubileumsfirandet i Karlstad och var det finns bäst publikplatser för värmlänningarna att ta del av firandet.

– Det känns fantastiskt roligt att få välkomna Kungen och Drottningen till Karlstad som är det sista besöket under Kungaparets jubileumsresa till landets 21 län. Det här ger värmlänningarna en chans att vara med i firandet och komma Kungaparet nära, säger landshövding Georg Andrén under pressträffen som hölls på Residenset i Karlstad.

Jubileumsbesöket är till stor del publikt

Kungen och Drottningen kommer bland annat att besöka Almentorget för en scenisk framställning av Karlstads historia, Stora torget där det kommer att överlämnas en minnesgåva från Värmland och Residensparken där det bjuds på musik av Hemvärnets Musikkår. Besöket avslutas med ett Jubileumsprogram i Karlstads domkyrka där H.M. Konungen håller ett tal till värmlänningarna. Under jubileumsprogrammet i domkyrkan bjuds det även på underhållning av Wermland Opera, Västanå Musik & Teater, poeten Ismael Ataria och Selmas systrar.

Du hittar hela programmet med anvisning om var du ser Kungaparet bäst samt medieackreditering på Länsstyrelsens webbplats:

Allt om Kungaparets jubileumsbesök i Värmland Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss