Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Jubileumslunch på Residenset med Värmlands landskapsmåltid

Dukningen är klar inför Kungaparets besök på residenset i Karlstad.

Dukningen är klar inför Kungaparets besök på residenset i Karlstad.

Torsdag 7 september besöker Kungaparet Värmland för att fira H.M. Konungens 50 år på tronen. I samband med besöket hålls en jubileumslunch på Residenset med inbjudna gäster från hela länet.

Gästlistan består av representanter för kulturen, näringslivet, civilsamhälle, myndigheter, länets kommuner, Region Värmland och tidigare landshövdingar i Värmland.

Landsskapsmåltiden på menyn

Under jubileumslunchen serveras Värmlands landskapsmåltid som skapats av duon Geert Barelds och Frans Schubert. Måltiden är en trerättersmeny som bland annat består av råbiff, regnbågslax och skrädmjölsmazarin.

– Det känns fantastiskt roligt att få bjuda Kungaparet på en värmländsk måltid som bygger på värmländska råvaror, tillagade och serverade med största omsorg, säger landshövding Georg Andrén.

Sång av Värmlands Nations kör

Under lunchen kommer Kungaparet och inbjudna gäster få ta del av körsång av Värmlands Nations Kör, under ledning av Hanna Ohlson Nordh. Kören, som har anor från början av 1800-talet, tillhör Värmlands Nation i Uppsala där studenter med rötter i Värmland samlas.

Under besöket på Residenset kommer Kungaparet även att få ta del av en fotoutställning som tagits fram inför jubileumsbesöket i Värmland. De bilder som ställs ut är från Konungens 50 år vid tronen samt värmlänningarnas egna bilder från Kungens tidigare besök i länet. Efter besöket kommer utställningen att vandra vidare till Stadsbiblioteket i Karlstad, där den blir tillgänglig för allmänheten.

Meny vid jubileumslunchen

Förrätt

  • Värmländsk eldad råbiff, Fryken ale, dinkel, krispig lök, syltad kantarell, äggula, surdeg och hallon
  • Black Stallion Los Carneros, Pinot Noir, Kalifornien

Huvudrätt

  • Regnbågslax med spetskål från Torfolks gård, grädde, pepparrot, dill och Vänerlöjrom
  • Oliver Leflaive, Bourgogne Les Setilles, Bourgogne

Dessert

  • Mazarin på skrädmjöl från Stöpafors kvarn, brynt smör, yoghurt och hjortron
  • Löfbergs kaffe

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss