Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen till Vattendagen 2023, lördag 26 augusti

Lördagen den 26 augusti anordnar Länsstyrelsen Värmland Vattendagen 2023, en familjedag med fokus på vatten i Värmland. Medarrangörer det här året är Arvika kommun och By- och Borgviksälvens vattenråd, och under lördagen välkomnas besökarna till Sågudden i Arvika.

Under dagen kommer besökarna bland annat att få se hur en vattendrönare fungerar, titta på småkryp i älven och få möjlighet testa på dykning, fiske och olika vattenexperiment.

– Vårt mål med Vattendagen är att lyfta upp och värna om ett vackert och värdefullt område. Även om vattnet är en stor del vardagen i Värmland är det många som inte vet hur mycket arbete som läggs ner för att hålla vattnet friskt och levande, ofta ideellt. En dag lämnar vi över det arbetet till nästa generation, och därför är det viktigt att lyfta vattnets värde redan idag, säger Henrik Wapen, handläggare på Länsstyrelsen Värmland.

Vattendagen arrangerades för första gången förra året, då under namnet Alsterälvens dag. Planen är att besöka Värmlands fem avrinningsområden under en femårsperiod och arrangera Vattendagen på olika platser. Den här gången ligger fokus på By- och Borgviksälvens vattenområde.

– I Arvika har vi Kyrkviken som både är ett kulturområde som är sårbart för översvämningar, och en plats för friluftsliv som fiske, segling och dykning. Samtidigt är det ett vatten som är drabbat av övergödning, där kommunen genomfört flera insatser för att förbättra vattenkvalitén. Vattendagen är ett utmärkt tillfälle att visa upp varför man ska vara rädd om det vatten man har, säger Henrik Wapen.

Arrangör av evenemanget är Länsstyrelsen Värmland, Arvika kommun och By- och Borgviksälvens vattenråd.

Program, Vattendagen 2023 (lansstyrelsen.se/varmland) Länk till annan webbplats.

 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss