Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Försvarsmaktsövning Aurora 23 i Värmland

Foto: Försvarsmakten.

För att öka Försvarsmaktens militära förmåga genomförs försvarsmaktsövning Aurora 23 mellan 17 april till 11 maj 2023. Aurora 23 är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Förutom Försvarsmakten deltar flera myndigheter, regioner, kommuner och frivilligorganisationer samt ett antal nationer.

Övningen bygger på ett scenario där Sverige utsätts för ett väpnat angrepp och utspelar sig främst i norra och södra Sverige, med ungefär 26 000 deltagare från Sveriges alla förband. Övningen sker på mark, i luften och till sjöss. Inga aktörer i Värmland deltar, men länet berörs både före och efter själva övningen då transporter till och från övningen färdas genom länet, med start 27 mars, vecka 13.

Framkomligheten kan därför komma att påverkas på vissa vägsträckor. Information om när transporterna kan påverka trafiken i Värmland ges via SR P4 Värmland och Trafikverket.

Länsstyrelsen Värmland kommer kontinuerligt att publicera uppdaterad information om övningen. Mer information om Aurora 23 finns även på Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktsövning Aurora 23 (Länsstyrelsen Värmland) Länk till annan webbplats.

Aurora 23 - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss