Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kultur- och solidaritetskväll för Ukraina lockar storpublik

Värmland möter Ukraina arrangeras torsdag 16 mars. Bakom initiativet står poeten och författaren Bengt Berg i samverkan med landshövding Georg Andrén och Västanås teaterchef Leif Stinnerbom.

Torsdag 16 mars samlas kulturen i Värmland för en större manifestation. Kulturkvällen har väckt stort intresse och är fullbokad till sista plats. Bakom initiativet står poeten och författaren Bengt Berg i samverkan med Västanås teaterchef Leif Stinnerbom och landshövding Georg Andrén som medverkar i satsningen.

– För oss handlar det om att kliva fram och visa att kulturen är viktig, att den är angelägen och att den är en del av att bygga samhällets motståndskraft, säger landshövding Georg Andrén.

”Värmland möter Ukraina” är namnet på arrangemanget och platsen är Loftet, en trappa upp i Berättarladan på Västanå Musik & Teater i Sunne.

– Det är fantastiskt att kunna använda vår nya fina scen på ett sådant här sätt. Här vill vi skapa en fin kväll med tankarna och fokus på Ukraina, säger teaterchef Leif Stinnerbom.

Medverkar i programmet gör bland annat initiativtagaren och poeten Bengt Berg tillsammans med saxofonisten Lars Larsson, Västanå med musiker och skådespelare, Wermland Operas Christer och Cecilie Nerfont med musiker, Säffle Operan med artister ur Såsom i himmelen samt Musikhögskolan Ingesund. Medverkar gör också poeten Ismael Ataria, författaren Lars Andersson och historikern Peter Olausson. Även Värmlands Museum stöttar initiativet.

– Det är jätteviktigt att vi pratar om, och inte glömmer bort det som pågår i Ukraina. En sådan här kväll påminner oss om vad som sker. Vi hoppas att det ska bli en stark manifestation, säger poeten och författaren Bengt Berg.

Loftet rymmer 200 personer. Det är fri entré till kulturkvällen på torsdag och det är upp till var och en att swisha valfri summa som går till en insamling. De pengar som samlas in genom arrangemanget stöttar ett kulturarvsräddande projekt för Ukraina som Nationalmuseum i Kiev ansvarar för. Trycket på biljettbokningen har varit stort sedan kulturkvällen blev känd, och platserna på Loftet är sedan i tisdags fyllda till sista rad.

– Vi är väldigt glada över alla som kommer och även om biljetterna nu är uppbokade så går det givetvis att ändå vara med och bidra till insamlingen om man vill det, säger Leif Stinnerbom.

Media är välkomna att delta i samband med Kulturkvällen, anmäl om ni kommer till: karin.hovdebo@lansstyrelsen.se

Dag: Torsdag 16 mars 2023
Tid:
Klockan 18.00
Plats:
Loftet, Berättarladan i Sunne

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss