Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ekonomisk jämställdhet i fokus på Internationella kvinnodagen 8 mars

På Internationella kvinnodagen, 8 mars, sätter vi fokus på ekonomisk jämställdhet. I samband med en nätverksträff som arrangeras av Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland lyfter vi jämställdhetsaspekter av livslång ekonomi – dess förutsättningar och konsekvenser för kvinnor och män.

Kvinnor har i genomsnitt 20 procent lägre disponibel inkomst än män. Skillnaden i livsinkomster mellan kvinnor och män beräknas till 6,3 miljoner kronor, det visar statistik från Jämställdhetsmyndigheten. Och i Sverige är skillnaden mellan kvinnors och mäns pensioner störst i Norden, 28 procent. Det visar en ny rapport på uppdrag av Sveriges Kvinnoorganisationer.

Onsdagen den 8 mars arrangeras årets första nätverksträff med Ett jämställd Värmland. Rubriken är "Cash is queen – eller?" Programmet innehåller bland annat föreläsningar om lönegap och jämställda pensioner samt en workshop om livslång ekonomi. Medverkar gör Sara Andersson, senior utredare vid Jämställdhetsmyndigheten, Jenny Andersson, sakkunnig vid Sveriges Kvinnoorganisationer och Lotta Amnebjer Nordqvist, organisationsutvecklare, Klara K.

- Vi ser ut att bli rekordmånga deltagare då det är drygt 80 personer från ett brett spektra av verksamheter som har anmält att de kommer till träffen, vilket är både viktigt och väldigt roligt! Vi ser fram emot en dag med intressanta föreläsningar och givande samtal på temat ekonomisk jämställdhet, säger Petra Ericson, utvecklingsledare vid Länsstyrelsen Värmland.

Media är välkomna att delta under delar eller hela nätverksträffen. Meddela senast onsdag klockan 11.00 om och vem som kommer, samt om det finns önskemål om enskilda intervjuer.

Dag: 8 mars 2023
Tid:
Ankomst och registrering från klockan 13.00. Programmet är mellan klockan: 13.15-16.30
Plats:
Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens i Karlstad
Anmälan för media:
karin.hovdebo@lansstyrelsen.se

Kontaktpersoner:
Petra Ericson, Länsstyrelsen Värmland, 010-224 73 42, petra.ericson@lansstyrelsen.se
Gunilla Evers, Region Värmland, 010-833 10 27, gunilla.evers@regionvarmland.se

Program, nätverksträff 8 mars Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss