Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Konferens om ungas utsatthet på nätet

Onsdagen den 22 februari är det Internationella Brottsofferdagen. I samarbete med Brottsofferjouren Värmland bjuder Länsstyrelsen in till en konferens för att uppmärksamma den ökade utsattheten på nätet och dess konsekvenser.

Vad kan du som ung bli utsatt för på nätet, och vad kan du som vuxen göra för att uppmärksamma utsatthet, övergrepp och grooming? Detta är frågor som sätts i fokus under en konferens som anordnas av Brottsofferjouren Värmland och Länsstyrelsen Värmland onsdagen den 22 februari.

Medverkar vid konferensen gör bland annat Matilda Hofling som berättar sin historia om när hon var ung och utsatt för grooming. Medverkar gör även representanter från polisen och åklagarkammaren.

Under Internationella brottsofferdagen, den 22 februari, lanseras även kampanjen ”Det kan börja med en bild” som syftar till att sprida kunskap och information om övergrepp och grooming på nätet.

Vill du veta mer om kampanjen "Det kan börja med en bild”: varmland.boj.se/aktuellt/kampanjer Länk till annan webbplats.

Dag: Onsdag 22 februari 2023
Tid: 17.00 – 20.30
Plats: Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad

Media är välkomna.

Obs! Konferensen är fullsatt.Kontakt

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss