Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Statligt stöd för integrationsinsatser

Fotograf: Saediyo Ali Adam, projektmedarbetare Mötesplats Elverket

Drygt sju miljoner kronor har fördelats och betalats ut till 15 projekt i Värmland som verkar för att främja integration. Onsdag 7 december besöker Länsstyrelsen två av de initiativ som beviljats medel, Mötesplats Elverket och Team Work i Filipstad.

Länsstyrelsen har i uppdrag att fördela statliga medel för att främja integration. Under 2022 har totalt 7 357 215 kronor fördelats mellan 15 olika initiativ i Värmland som verkar för att underlätta etablering och skapa en meningsfull sysselsättning för asylsökande och nyanlända i länet.

Besöker två av projekten

Onsdag 7 december 2022 besöker Länsstyrelsen två av projekten som beviljats medel under årets utlysning. Projekt Mötesplats Elverket har beviljats 202 599 kronor för satsningen på ett samhällscafé för hela familjen. Projekt Team Work har tilldelats 819 885 kronor för arbetet med ensamkommande och nyanlända ungdomar.

I samband med besöken i Filipstad medverkar utvecklingsledare Josefina Rydén och integrationsutvecklare Nour Aghy vid enheten för Social hållbarhet vid Länsstyrelsen Värmland. Deltar gör även representanter från Filipstads kommun, Röda Korset, Studieförbundet Vuxenskolan samt medarbetare från projekten och deltagare från Mötesplats Elverket.

Kontakt