Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia besöker Värmland – Uppdaterat program med tider

Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia, Hertigparet av Värmland, besöker länet 25-26 oktober. Inkludering, informationspåverkan, förnybar energi samt hållbar produktion är ämnen som står i fokus under besöksdagarna.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia inleder besöket i Värmland med att närvara vid invigningen av vindpark Knöstad i Säffle kommun. Prinsparet fortsätter sedan till Biblioteket i Grums, där barn och unga som deltar i ett läsprojekt och i ungdomsprojektet Tillitsbyrån kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Prinsparet kommer även att få en rundvandring genom en utställning av författaren och illustratören Stina Wirsén tillsammans med elever.

Under onsdagen väntar ett besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där även representanter från Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) samt Plikt- och prövningsverket deltar för samtal om samlad beredskap, bemanning av totalförsvaret och informationspåverkan. Dagarna i Värmland avslutas med ett besök hos företaget Ballograf i Filipstad som tillverkar pennor.

Program och tider:

Ackreditering för media ska göras senast dagen före besöket till: karin.hovdebo@lansstyrelsen.se

Tisdag 25 oktober

10:45 Invigningsceremoni av vindpark Knöstad i Säffle kommun (avfart från E18 öster om Knäsjöns rastplats). Fototillfälle för media vid ankomst, invigning av vindparken, samt rundvandring genom en fotoutställning.

12:30 Lunch vid Kungskvarnen i Borgvik. Fototillfälle för media vid ankomst. Det finns inte matmöjligheter för media.

14:00 Besök på Grums bibliotek. Barn och unga från ett läsprojekt och ungdomsprojektet Tillitsbyrån delar med sig av sina erfarenheter. Därefter hålls en rundvandring genom en utställning av författaren och illustratören Stina Wirsén tillsammans med elever. Fototillfälle för media vid ankomst och inledningsvis i mötet med barn och unga samt vid utställningen.

19:00 Middag med inbjudna gäster på Residenset i Karlstad. Fototillfälle för media i samband med att gästerna ansluter.

Onsdag 25 oktober

08:45 Besök på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i Karlstad där även representanter från Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) samt Plikt- och prövningsverket deltar. Fototillfälle för media vid ankomst till MSB (receptionen).

11:30 Lunch vid Hennickehammars herrgård. Fototillfälle för media vid ankomst.

12:45 Besök på Ballograf i Filipstad. Fototillfälle för media vid ankomst och under en rundvandring i fabriken.


Kontakt