Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia besöker Värmland

Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia, Hertigparet av Värmland, besöker länet 25 – 26 oktober 2022. Inkludering, informationspåverkan, förnybar energi samt hållbar produktion är ämnen som bland annat står i fokus under besöksdagarna.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia inleder besöket i Värmland med att närvara vid invigningen av en vindkraftpark. Därefter besöker Prinsparet Grums där barn och unga som deltar i ett läsprojekt och i ungdomsprojektet Tillitsbyrån kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Prinsparet besöker även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där även representanter från Myndigheten för psykologiskt försvar samt Plikt- och prövningsverket deltar för samtal om samlad beredskap, bemanning av totalförsvaret och informationspåverkan. Dagarna i Värmland avslutas med att Prinsparet besöker Ballograf i Filipstad och tar del av hur företaget arbetar med tillverkningen av hållbara produkter.

- Det är väldigt roligt att återigen få hälsa Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia välkomna till Värmland. Under besöket kommer vi framförallt att få möta människor och myndigheter som verkar för ett hållbart och motståndskraftigt samhälle. Det är kanske mer angeläget än någonsin att stärka demokratin, rikta särskild uppmärksamhet mot barn och unga och verka för en hållbar energiutvinning, säger landshövding Georg Andrén.

Ett mer detaljerat program presenteras närmare besöket. Media är välkomna att delta. Anmälan görs till karin.hovdebo@lansstyrelsen.se Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Kontakt