Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort intresse för nätverksträff om jämställdhet

"Så jobbar vi med jämställdhet – framgångar och utmaningar" är temat på Ett jämställt Värmlands nätverksträff. Torsdag 29 september arrangerar Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland träffen och intresset bland värmländska aktörer som ingår i nätverket är stort: Fullbokat arrangemang!   

På nätverksträffen medverkar Ulrika Jansson, fil.dr. Nationella sekretariatet för genusforskning, Magnus Hernerud, platschef vid Räddningstjänsten i Säffle, Mats Bergman, Gallerist vid Galleri Mats Bergman, Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland och Sara Sundström, projektledare för Attraktionskraft Värmland.

Nätverksträffen arrangeras i Länsstyrelsens lokaler, torsdag 29 september, klockan 13:00-16:00. Media är välkomna att delta – anmälan från media görs till: karin.hovdebo@lansstyrelsen.se

Program:

Ulrika Jansson, fil.dr. Nationella sekretariatet för genusforskning
Jämställdhetsarbete väcker ofta motstånd, det har de flesta som arbetar med jämställdhet erfarenhet av. Men vilka strategier kan förändringsaktörer använda för att bemöta motstånd, och vilka förutsättningar måste vara på plats för att komma vidare i jämställdhetsarbetet?

Magnus Hernerud, Platschef Räddningstjänsten i Säffle
Räddningstjänsten är en traditionellt mansdominerad organisation. Säffle är en av Räddningstjänsterna i landet som har anställt flest kvinnor i förhållande till antal män i sin kår med brandmän. Magnus kommer berätta om arbetet för att lyckas med det samt vilka utmaningar man stött på längs vägen.

Mats Bergman, Gallerist, Galleri Mats Bergman
Galleri Mats Bergman har uthålligt och på eget initiativ gett kvinnor samma möjligheter som män att visa sina verk och förmedla sina berättelser om världen. Ett tydligt bevis på att även den lilla aktören kan visa vägen och göra stor skillnad. Galleriet var en av finalisterna till Geniuspriset 2022.

Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland
I alla tider har den ekonomiska jämställdheten och samhällets hållbara utveckling bromsats av att kvinnor inte haft samma möjligheter att genom exempelvis tillgång till kapital driva och genomföra sina idéer. Det här har Almi i Värmland bestämt sig för att förändra. Almi är vinnare av Geniuspriset 2022.

Sara Sundström, Projektledare för Attraktionskraft Värmland
Attraktionskraft Värmland är ett fyraårigt projekt där Region Värmland tillsammans med klusterorganisationer, kommuner och näringsliv gör den största satsningen någonsin för att säkra den framtida kompetensförsörjningen.

Nätverksträffen är en del av Ett jämställt Värmland, ett samarbete mellan Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland.

Ett jämställt Värmland Länk till annan webbplats.

Kontakt