Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Krisberedskapsveckan är igång

Det händer många spännande aktiviteter runt om i länet under Krisberedskapsveckan. Länsstyrelsen är bland annat med och arrangerar en föreläsningsturné med prepperpoddaren Patrick Sellman om hemberedskap, en föreläsning med zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer och Frivillighetens dag på Norra fältet i Karlstad.    

Under Krisberedskapsveckan ger sig Länsstyrelsen ut på en föreläsningsturné på tema Hemberedskap tillsammans med Patrick Sellman som bland annat driver podden ”I väntan på katastrofen”.

Tisdag 27 september gör föreläsningsturnén ett stopp i Sunne, där Patrick Sellman och Karin Klasa, biträdande beredskapsdirektör på Länsstyrelsen bjuder in till ett samtal om vad du som individ kan göra för att höja din krisberedskap. Arrangemanget är på Sunne Bibliotek klockan 18:00 –19:30. Turnén fortsätter sedan till Arvika där du kan ta del av föreläsningen på Ritz, onsdag 28 september klockan 18:00 –19:30.

Onsdag 28 september anordnas även en prepper-föreläsning med zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer. Hur överlever du i naturen om zombies tagit över? Vad händer i städerna om sam­hällsfunktionerna slutar fungera? Föreläsningen hålls på Karlstads stadsbibliotek klockan 17:00 –18:30.

Lördag 1 oktober arrangeras Frivillighetens dag på Norra Fältet i Karlstad. Eventet sker i samarbete mellan Länsstyrelsen, Räddningstjänsten Karlstadsregionen, frivilligorganisationer med flera aktörer och bjuder in till spännande aktiviteter för hela familjen. Du kan prova på att åka bandvagn, se ambulanshelikoptern landa, hitta Vilseutbildning för barn och mycket mer. Frivillighetens dag pågår mellan klockan 10:00 –15:00.

Krisberedskapsveckan är en nationell kampanj från MSB, i samarbete med Länsstyrelsen, kommuner, frivilligorganisationer med flera aktörer. Håll utkik i vår aktivitetskalender för att se vad som händer i Värmland.

Det här händer under Krisberedskapsveckan 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreläsning om Hemberedskap med Patrick Sellman Pdf, 1.1 MB.

Föreläsning med zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer Pdf, 468 kB.

Kontakt