Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Mat på temat när Krisberedskapsveckan invigs och receptsamlingen Mat härifrån lanseras

Måndag 26 september drar årets Krisberedskapsvecka igång – en nationell kampanj med syfte att öka allmänhetens kunskap om krisberedskap. Invigningen sker klockan 11:30 på Stora torget i Karlstad, då vi också lanserar receptsamlingen Mat härifrån – Recept för vardag och krisberedskap.

Landshövding Georg Andrén och Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör vid Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) inviger Krisberedskapsveckan och är samtidigt med och lagar och serverar de hundra portioner som åskådare och förbipasserande kommer att bjudas på. Det hålls även ett panelsamtal som leds av Karin Klasa, biträdande enhetschef för Risk och säkerhet på Länsstyrelsen.

Mat härifrån
Receptsamlingen Mat härifrån – Recept för vardag och krisberedskap är resultatet av ett projekt som kopplar ihop målen för livsmedelsstrategin med totalförsvarets behov. I satsningen har det gjorts en inventering av vilka livsmedel som finns på marknaden idag och som uppfyller kraven på kriskost. Därefter har kockar från tre värmländska kommuner skapat 15 recept utifrån produkterna. I samband med invigningen och lanseringen tillagas och bjuds det på en av rätterna ur receptsamlingen.

Krisberedskapsveckan pågår mellan 26 september och 2 oktober. Bakom kampanjen står MSB tillsammans med Länsstyrelsen, kommuner och regionala aktörer. Under veckan anordnas en rad aktiviteter för allmänheten runt om i länet. Invigningen på Stora torget arrangeras av Länsstyrelsen i samarbete med regionala aktörer och frivilligorganisationer som kommer att finnas på plats.

Kontakt