Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Regeringen har utsett Emma Spak till nytt länsråd i Värmland

- Jag är mycket glad över att få hälsa Emma Spak varmt välkommen till Värmland. Emmas kompetens och tidigare erfarenheter blir en stor tillgång för länsstyrelsen och den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Det känns väldigt bra och jag ser fram emot vårt kommande samarbete, säger landshövding Georg Andrén.

Emma Spak tillträder som länsråd på länsstyrelsen i Värmland 5 december 2022. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för sektionen för hälso- och sjukvård på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, där hon haft ett omfattande ansvar för operativ samverkan med Regeringskansliet, myndigheter och företrädare för kommuner och regioner.

Emma Spak är utbildad läkare vid Göteborgs universitet och har tidigare bland annat arbetat som ST-läkare i allmänmedicin. Hon har sina rötter i Värmland, då hon är född och uppvuxen i Kil. År 1996 tog hon sin studentexamen från naturvetenskapliga programmet vid Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad men flyttade snart till Göteborg där hon haft sin bas under många år. För några år sedan gick flyttlasset vidare till Stockholm där hon bor med familjen.

Länsrådet har till uppgift att leda det dagliga arbetet på Länsstyrelsen och fungerar som landshövdingens närmaste medarbetare. Rollen som länsråd har stort fokus på samverkan med olika externa aktörer, både kommunalt, regionalt och nationellt. Länsrådet utses av regeringen efter ett rekryteringsförfarande. Emma Spak har fått ett förordnande som sträcker sig fram till 30 november 2027.

- Jag ser mycket fram emot att få arbeta i och för Värmland, och att få lära känna länsstyrelsens medarbetare och verksamhet när jag börjar i december. Det ska bli inspirerande att få vara med och bidra till länets fortsatta utveckling, säger Emma Spak.

Kontakt