Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skärpt läge – länsstyrelsernas podd om civilt försvar

Länsstyrelsernas gemensamma logotyp samt namnet på länsstyrelsernas podd: "Skärpt läge".

Skärpt läge – det civila försvarets återkomst och din roll i Sveriges beredskap. Det är namnet på länsstyrelsernas nya podd om civilt försvar.

Uppbyggnaden av ett modernt totalförsvar är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. Diskussionerna handlar till stor del om den militära delen av totalförsvaret. Länsstyrelserna vill lyfta fram vad den civila delen av totalförsvaret är. Vi har därför skapat podden Skärpt läge som publiceras i sex avsnitt under 2022.

Podden gör nedslag i delar av samhället som är dagens civila försvar. Men framför allt ger Skärpt läge utrymme för diskussioner om hur det civila försvaret byggs upp på bästa sätt. Podden tar även upp hur det civila försvaret såg ut under kalla kriget. Dessutom – tips på hur du kan engagera dig i det civila försvaret eller stärka din egen hemberedskap.

Avsnitt 1: Vad är du beredd att försvara?

I detta avsnitt vrider och vänder Mikael Tornving, komiker och reservofficer, och Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, på ett aktuellt ämne – försvarsvilja.Vi möter även Martina Bach som har gjort verkstad av sin försvarsvilja.

Avsnitt 2, Almedalen special: Totalförsvaret i framtiden

Skärpt läge blickar framåt mot framtidens totalförsvar. I ett panelsamtal från Almedalsveckan berättar Micael Bydén, överbefälhavare, Försvarsmakten, bland annat om hur han ser på att ett starkt civilt försvar behöver kunna stötta det militära försvaret.

Medverkar gör också: Sven Erik Österberg, landshövding, Länsstyrelsen Stockholm, Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Kicki Scheller, försvarsdirektör, Länsstyrelsen Gotland.

Lyssna på podden Skärpt läge Länk till annan webbplats.

Kontakt