Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nationella vaccinationsveckan

Restriktionerna är borta, men det är inte viruset. Den 14–20 mars genomförs den nationella vaccinationsveckan med erbjudande om vaccination på fler platser än vanligt.

Vaccin är det viktigaste verktyget i kampen mot covid-19. Vaccinationstäckningen i Värmland är hög. Fler än 9 av 10 personer som är 12 år eller äldre har vaccinerat sig med de första två doserna. 7 av 10 som är 18 år eller äldre har vaccinerats med påfyllnadsdosen (dos 3). Trots detta sprids covid-19 fortfarande i samhället och som ovaccinerad löper man en ökad risk att bli allvarligt sjuk.

Med vaccinationsveckan vill vi bidra till att så många som möjligt har den information och kunskap som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination.

Under vaccinationsveckan erbjuds

  • Pop-up-vaccination på flera platser i länet
  • Fredagsöppet på alla mottagningar
  • Tidsbokning och drop-in på våra vaccinationsmottagningar

>Tid och plats för vaccination hittar du på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats.

Information från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har på sin hemsida samlat viktig information, frågor och svar, faktablad och länkar till översatt material om vaccinationen.

>Informationsmaterial för nationella vaccinationsveckan — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

>Frågor och svar om covid-19 Pdf, 233.3 kB.

 

 

Kontakt