Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ändring i jaktområdet för Römskogsreviret

Foto: Fredrik Wilde

Länsstyrelsen Värmland har beslutat om en ändring av jaktområdet för licensjakt på varg som berör Römskogreviret på gränsen till Norge. Ändringen innebär att E18 utgör sydlig gräns för jaktområdet.

I den del av det ursprungliga jaktområdet som ligger söder om E18 tillåts alltså inte vargjakt från och med den 21 januari. Ändringen görs för att jaktområdet ska stämma bättre överens med det område där Römskogreviret har sin huvudsakliga utbredning enligt den pågående inventeringen. Villkoren för jakten i övrigt är desamma som i det ursprungliga beslutet som fattades den 30 september 2021.

Ny karta över jaktområdet i Römskogsreviret Pdf, 141.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Det återstår nu endast en varg av den ursprungliga tilldelningen på tre vargar i detta område. Den licensjakt som beslutats på norsk sida av Römskogreviret har tillfälligt stoppats av Oslo tingrett, som väntas ta ställning inom de närmaste veckorna till om jakten kan få starta. Licensjakt på varg i beslutade områden får pågå som längst till den 15 februari 2022.

Villkor för och information om licensjakt på varg

Kontakt