Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sista chansen att söka investeringsstöd för hyresbostäder och energieffektivisering

Riksdagen har beslutat att avveckla det statliga investeringsstödet till hyresbostäder och bostäder för studerande, och stödet för energieffektivisering i flerbostadshus. Det innebär att 31 december 2021 är sista dag att ansöka om dessa stöd.

I statens budget för 2022 har riksdagen beslutat att avveckla de två stöden efter årsskiftet 2021/2022. Du som har tänkt att söka något av stöden behöver därför lämna in din ansökan senast den 31 december 2021.

Länsstyrelsen handlägger stödet, men du ansöker om stöd hos Boverket.

Ansök om stöd för hyresbostäder och bostäder för studerande på Boverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Ansök om stöd till energieffektivisering i flerbostadshus på Boverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen kommer under nästa år att handlägga och besluta om ansökningar som har inkommit i tid.

Stöd till hyresbostäder och bostäder för studenter

Du kan ansöka om stöd om du ska bygga eller bygga om så att det tillkommer nya bostäder. Stödet kan ges till hyresbostäder och kooperativa hyresrätter i områden med befolkningstillväxt och bostadsbrist.

Stöd till bostäder för studerande lämnas till bostäder i eller i anslutning till kommuner där det finns universitet, högskola, annan eftergymnasial utbildning eller folkhögskola.

Stöd till hyresbostäder och bostäder för studenter

Stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

Du som är ägare till ett flerbostadshus, vill genomföra en renovering och samtidigt satsa på energieffektivisering kan få bidrag för 30 till 50 procent av energieffektiviseringsåtgärderna. Du kan få stöd för merkostnader för energieffektiviseringsåtgärder som leder till att energiprestandan i byggnaden förbättras.

Stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

Kontakt