Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Krisberedskapsveckan 2021, 27 september-3 oktober, invigs av landshövding Georg Andén

I dag, måndag 27 september, drar Krisberedskapsveckan 2021 igång. Landshövding Georg Andrén inviger veckan klockan 12:00 i Demokratistugan på Stora torget i Karlstad.

Krisberedskapsveckan är en nationell årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är initiativtagare till kampanjen som genomförs tillsammans med bland andra kommuner och frivilligorganisationer.

Länsstyrelsen samverkar med länets aktörer som har en rad olika aktiviteter under veckan. Det handlar om fysiska möten och digitala seminarier, quiz och poängpromenader, utställningar och informationsmöten om vad du till exempel behöver ha i din egen krislåda hemma. Det finns något för alla!

Invigning

Klockan 12:00-13:00 inviger landshövding Georg Andrén Krisberedskapsveckan 2021 i Demokratistugan på Stora torget i Karlstad. I anslutning till invigningen hålls ett samtal om informationspåverkan och krisberedskap. Invigningen och samtalet, som leds av Anna-Karin Klasa tillförordnade enhetschef för Länsstyrelsens enhet Risk & Säkerhet, direktsänds och filmas för senare digital spridning.

Medverkande gäster

 • Mikael Tofvesson – MSB, chef enheten för skydd mot informationspåverkan. Mikael Tofvesson medverkar också i uppbyggnaden av nya myndigheten för psykologiskt försvar.
  Inledande ämne: Samtal om informationspåverkan, vilseledande information, ryktesspridning /konspirationsteorier, propaganda.
 • Ulf Fredriksson – föreläsare, Civilförsvarsförbundet
  Ämne: krisberedskap
 • Siri Hasting – verksamhetsutvecklare, Hyresgästföreningen
  Ämne: goda grannar
 • Kristina Andersson – Studiefrämjandet
  Ämne: odling.

Detta händer under veckan

På Länsstyrelsens webb finns alla länets aktiviteter samlade både dag för dag, och kommunvis.

Kontakt