Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Utflyktsguide med natur- och kulturupplevelser för den som vill semestra på hemmaplan

2021 är ett år då vi särskilt vill fira friluftslivet och få fler människor att upptäcka och röra sig i naturen. Nu lanserar länsstyrelsen en utflyktsguide där vi tipsar om 38 platser i länet med tillgängliga vandringsleder, natur- och kulturmiljöer för den som vill utforska Värmland på sin hemester.

- Här i Värmland finns mängder av intressanta naturområden och välbevarade kulturmiljöer med spännande historier att berätta. I år är det dessutom friluftslivets år och det känns därför extra roligt om vi kan locka fler att upptäcka nya platser i Värmland, säger Margareta Wallsten, initiativtagare och projektledare för utflyktsguiden.

Tisdag 29 juni klockan 14 lanserar Länsstyrelsen Värmland utflyktsguiden vid ett av besöksmålen som finns med, Ritamäki Finngård, som är en av Sveriges bäst bevarade och den sista finngården som bebotts och brukats på traditionellt vis. Landshövding Georg Andrén besöker platsen och träffar representanter från Lekvattnets hembygdsförening som driver finngården. Deltar gör även byggnadsantikvarie Monica Björklund samt Margareta Wallsten från länsstyrelsen.

Utflyktsguiden är gratis och kommer att distribueras via kommunerna och Naturum Värmland.

Utflyktsguide för Värmland 2021 Pdf, 9.2 MB.

 

Kontakt