Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fortsatt publiktak om 50 personer i Värmland

Publikgränsen på max 50 personer kvarstår i Värmlands län efter den 1 november 2020. Det blir resultatet av ett beslut som Länsstyrelsen Värmland fattade fredag 30 oktober. Beslutet är fattat mot bakgrund av den ökade smittspridningen av Covid-19 i länet.

Länsstyrelsen Värmland har den 30 oktober 2020 fattat beslut om fortsatt förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

– Det är viktigt att vi kraftsamlar för att begränsa Covid-19-pandemins framfart i Värmland. Jag noterar med stark oro en kraftig ökning av antalet fall i Värmland. Vår förhoppning är att vi med denna åtgärd ska kunna vända den ökade smittspridningen och därigenom förhindra ytterligare belastning i vården, säger landshövding Georg Andrén.

Länsstyrelsens beslut är fattat på inrådan och i dialog med smittskyddsläkare Ingemar Hallén. Beslutet fattas som en förebyggande åtgärd med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 i länet.

– Situationen är allvarlig och vi ser att utvecklingen i Värmland går åt fel håll. Ytterst handlar det om att bidra till att hejda en ökad smittspridning och därigenom skydda personer som riskerar att bli allvarligt sjuka. Vi behöver säkerställa att sjukvården har kapacitet att ta hand om de personer som behöver vård, säger Ingemar Hallén, smittskyddsläkare i Region Värmland.

Beslutet som fattades av landshövding Georg Andrén under fredagen gäller till och med den 30 november 2020. Beslutet kan därefter förlängas utifrån hur smittspridningen utvecklar sig.

2020:16 Länsstyrelsen i Värmlands läns föreskrifter om förbud att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 deltagare Pdf, 103.3 kB.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss