Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen Värmland är nominerad till Sveriges Modernaste myndighet 2019!

Vartannat år arrangeras utnämningen Sveriges modernaste myndighet. Länsstyrelsen Värmland är en av sex myndigheter i landet som gått vidare i tävlingen. De myndigheter som finns kvar i tävlingen är CSN (Centrala studiestödsnämnden), Ekonomistyrningsverket, Energimarknadsinspektionen, Kemikalieinspektionen, Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen Värmland.

- Det känns både roligt och spännande att vi är en av sex myndigheter i landet som tagit oss vidare. Oavsett var vi hamnar bland de sex myndigheter som finns kvar i tävlingen är det en vinst för vår egen verksamhet. Vi är inne i en utvecklingsresa och för oss är nomineringen ett kvitto på att vi är på rätt väg med det arbete som pågår för att modernisera och utveckla myndigheten, säger tf. länsråd Bengt Falemo.

Utvärdering av verksamheten

Tidigare i veckan gjorde PwC ett besök hos Länsstyrelsen Värmland för att utvärdera verksamheten som ett led i tävlingen. Den 3 juni ska alla sex myndigheter som gått vidare ha lämnat in en fördjupad beskrivning om sitt utvecklingsarbete, några dagar senare väntar en slutgiltig hearing i Stockholm. Vem som vinner tillkännages i samband med invigningen av den stora Kvalitetsmässan i Göteborg den 12 november.

Bakom Sveriges Modernaste Myndighet står Kvalitetsmässan, Statskontoret, PwC, Saco-S och ST. Juryns medlemmar är Britta Lejon, ordförande ST, Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och lektor, Lars Amréus, ordförande GD-föreningen, Annelie Roswall Ljunggren, generaldirektör Statskontoret, Lena Emanuelsson, ordförande Saco-S och Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan.

 

Kontakt