Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kenneth Johansson fortsätter som landshövding i Värmlands län fram till årsskiftet      

Landshövding Kenneth Johansson. Foto: Erik Nygren. 

Foto: Erik Nygren / Länsstyrelsen Värmland

Regeringen beslutar idag, efter landshövding Kenneth Johanssons önskemål, att förlänga förordnandet med ytterligare tre månader. Det innebär att han fortsätter som landshövding i Värmland fram till 31 december 2018.

– Jag njuter varje dag i jobbet. Efter snart sex år som landshövding har jag lärt känna Värmland och värmlänningarna och jag stortrivs i länet och med mitt uppdrag. Kenneth Johansson lämnar över stafettpinnen vid årsskiftet.

Från och med 1 januari 2019 träder nya regionkommunen i Värmland i kraft vilket innebär att Region Värmland och landstinget slås samman. Det blir ny mandatperiod med nya kommunala företrädare, dessutom går Länsstyrelsen in i ett nytt verksamhetsår med nya uppdrag från regeringen.

– Det passar bra att fortsätta fram till årsskiftet då jag får chans att slutföra nuvarande verksamhetsår. Det kan också vara ett bra tillfälle att lämna över rodret i samband med att det sker förändringar i länet. Efter nästan 40 år i ledande positioner känner jag dessutom att jag vill få mer tid för familjen.

Kenneth Johansson kommer från Dalarna och var under åren 1998 till 2012 riksdagsledamot. Han satt med i riksdagens socialutskott och var dess ordförande under ett antal år. Johansson tillträdde sitt förordnande som landshövding för Värmlands län den 1 oktober 2012.

– Jag är nöjd med min tid i Värmland. Jag är stolt över länet och jag kommer givetvis sakna både mitt uppdrag och alla de människor jag lärt känna genom åren. Men jag har fortfarande flera månader kvar som landshövding och vill ännu inte börja summera. Jag kan däremot lova att jag kommer köra full fart ända in i mål!

Kontakt