Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Frukostseminarium inleder Krisberedskapsveckan

Bild på Karin Klasa, Leif Gustavsson, Lars Wildderäng och Karin Hovdebo

Krisberedskapsveckan 2018 har sparkats igång. Från vänster: Anna-Karin Klasa, Leif Gusavsson, Lars Wilderäng och Karin Hovdebo

Landshövding Kenneth Johansson öppnade på måndagen den 28 maj, Krisberedskapsveckan 2018. Länsstyrelsen bjöd in till en nätverksfrukost på temat – stärk din egen beredskap.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?  En fråga som tål att tänkas på. Kenneth Johansson lyfte frågan i sin inledning av Krisberedskapsveckan. - Vi lever i föränderliga tider, det är därför extra viktigt att fundera på om man i hemmet har nödvändig beredskap för att klara sig och familjen om något oförutsett händer, sa Kennet Johansson.

Dagens gästföreläsare var Lars Wilderäng – författare till Midvintermörker, undergångs- och preppingromanerna i Stjärnklartserien, och senast den militära thrillern Höstsol. Lars driver också bloggen Cornucopia, Sveriges största oberoende blogg inom samhälle och ekonomi.

Under sitt föredrag synliggjorde Lars Wilderäng de utmaningar vi står inför om krisen eller kriget kommer. Han berättade om utvecklingen av prepperkulturen, som han spår kommer att växa sig relativt stark.

Krisberedskapsveckan
Den 28 maj till 3 juni – genomför MSB tillsammans med kommuner och länsstyrelser den nationella Krisberedskapsveckan.Kampanjen är en del av en större satsning som MSB gör för att förbättra kommunikationen med medborgarna om hot och risker och om vikten av att alla som kan förbereder sig för att kunna hantera en besvärlig vardag. Kampanjen syftar till att skapa reflektion och att få människor att tänka till kring hur de skulle klara en samhällskris.

Kontakt