Kurs om avlivning av nötkreatur

På uppdrag av Länsstyrelsen arrangerar Lantbruksråd i Väst en kurs om avvlivning av nötkreatur. När är det dags att avliva ett djur och hur gör du?
Som djurägare och ekologisk producent ansvarar man för att avlivning av de egna djuren sker på ett säkert och djurvänligt sätt. Det är också viktigt att kunna bedöma när ett djur bör avlivas.
Program
Kursen inleds med en teoridel om hur man bedömer om ett djur bör avlivas, hur det bör gå till och vad man skall tänka på vid avlivning. Vi går även igenom vad det är för regler som gäller vid hantering av kadaver och slaktavfall. Vi fortsätter sedan med en praktisk del där alla får prova att använda en bultpistol och träna på att skjuta på en skalle.
Kursen vänder sig i första hand till verksamma inom lantbruksföretag med ekologisk mjölk- och nötköttsproduktion.
Medverkande
Åsa Lundgren, djurhälsoveterinär nöt, Gård & Djurhälsan och Maja-Lena Främling, Lantbruksråd i Väst.
- Var:
- Konvex AB, Gottebol 209, Karlskoga
- Kostnad:
- Kursdagen är gratis men du betalar för maten.
- Sista anmälningsdag:
- 24 feb 2025

Anmäl dig
Du anmäler dig på Lantbruksråd i Västs webbplats www.lantbruksradivast.se Länk till annan webbplats. eller genom att mejla kurser@lantbruksradivast.se
(För att din anmälan ska vara komplett behöver vi ha: namn, adress, mailadress, telefonnummer och personnummer. Ange även om du har någon matallergi).
Frågor?
Mejla info@lantbruksradivast.se eller ring Maja-Lena på 070-207 51 67