17 sep 2024 klocka 09.00 - 16.30

Krislåda för jämställdhet – konferens om makt, kön och civilberedskap

Krislåda

Civil beredskap och ledarskap är två centrala aspekter i den samhällsomvandling vi är mitt uppe i. Vilka normer och strukturer skapas och reproduceras vad gäller makt och inflytande? Vad får det för konsekvenser i stort och för kris och beredskapsarbetet?

Den 17 september bjuder Länsstyrelsen Västerbotten och Region Västerbotten in till den första av flera återkommande dagar för att belysa olika teman ur ett jämställdhets­perspektiv.

Se detta som en möjlighet att få lärande över länsgränser och hitta stöd i ert jämställdhetsarbete. Konferensen webbsänds, så ni har möjlighet att delta digitalt på hela eller delar av konferensen.

Konferensen vänder sig till dig som är tjänsteperson, chef eller politiker som ansvarar och/eller arbetar med frågor som rör jämställdhet. Du är verksam antingen inom en kommun, myndighet, region, civilsamhälle eller näringsliv runt om i Sveriges alla län.

Krislåda för jämställdhet - regional konferens om kön, makt och civilberedskap

Erfarenheter och lärdomar visar att vi glömmer lätt bort frågor om makt och kön när vi ska prioritera och resurssätta insatser. Hur kan vi bli bättre på att integrera ett jämställdhetsperspektiv i civilberedskap och i ett hållbart ledarskap?

Lyssna in flera perspektiv och exempel under dagen, som du kan ta med dig i din vardag och till din organisation. Program och anmälan finns på länken nedan:

Krislåda för jämställdhet – regional konferens om kön, makt och civilberedskap | Länsstyrelsen Västerbotten (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

För er som är intresserad av att delta, men bor i ett annat län, så finns det möjlighet för er att se webbsändningen. Se instruktioner i länken hur du anmäler dig till digitalt deltagande.

Frågor kring konferensen, kontakta monica.forsman@lansstyrelsen.se, lisa.harryson@lansstyrelsen.se eller sofia.elwer@regionvasterbotten.se

Var:
Digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
30 aug 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss