06 mar 2024 klocka 08.30 - 16.30

Vidareutbildning för behörighet att använda kemiska växtskyddsmedel

Grafik som illustrerar en traktor och spruta.

Kursen riktar sig till dig med behörighet för klass 1L och 2L-preparat utomhus som går ut 2024-05-31. Om du vill förnya din behörighet måste du gå en vidareutbildning.

Kursen som genomförs i Karlstad är inriktad mot jordbruk och omfattar en heldag. Godkänd kurs ger behörighet till all utomhusanvändning. Om du har en godkänd växthusbehörighet sedan tidigare som du vill förnya måste du svara på extra frågor på provet. Glöm inte att bocka i rutan för det i samband med din anmälan till kursen.

Nyhet! Digital instuderingskurs

Inför 2024 införs en frivillig digital instuderingskurs som ingår i kursavgiften. Här uppdaterar du ämnen som du redan förväntas kunna. Kursen omfattar lagar/regler, risker för yttre miljö, hantering/förvaring, teknik, räkneuppgifter och grunderna i integrerat växtskydd. Frågor från ämnen som den digitala kursen tar upp kommer att finnas med på provet. Du får tillgång till instuderingskursen minst 3 veckor innan kurstillfället.

Anmäl dig till kursen

Du kan välja mellan två olika datum, den 6 mars eller den 7 mars. Samma tid gäller för båda dagarna.

Anmälan till kursen sker via Jordbruksverkets system som du når genom att följa länken "Anmäl dig här" ovan. Du loggar in med Bank ID. Ta kontakt med någon av kontaktpersonerna om du behöver hjälp.

Inriktning trädgård, grönyta eller golf

Om datumen för dessa utbildningar inte passar dig eller om du har inriktning mot trädgård, grönyta eller golf, så kan du anmäla dig till något annat läns kurser. Det finns både digitala och fysiska kurser.

Jordbruksverkets kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var:
Länsstyrelsen Karlstad, Våxnäsgatan 5, lokal Skogsstjärnan
Kostnad:
3 200 kr (exkl moms), kursmaterial och fika ingår. Lunchen betalar du själv.
Sista anmälningsdag:
08 jan 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss