01 dec 2023 klocka 08.30 - 09.15

Socialt hållbar frukost: Jämställdhet och funktionsnedsättning

Bild på frukost

Välkommen till en socialt hållbar frukost med temat jämställdhet och funktionsnedsättning. Frukosten är digital och kostnadsfri. Frukosten sker i samverkan med Region Värmland. Du behöver inte anmäla dig till seminarierna. Här hittar du länken till frukosten och mer information.

Dagens föreläsare är Maria Melin, projektledare i staben på Myndigheten för delaktighet. Myndigheten för delaktighet ser i sin samlade uppföljning av levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning att personer med funktionsnedsättning generellt sett har sämre levnadsvillkor och sämre möjligheter att delta i samhällslivet än den övriga befolkningen.

Myndighetens uppföljning visar också att de skillnader som finns mellan flickor och pojkar, kvinnor och män i hela befolkningen, även finns hos personer med funktionsnedsättning. Det går också att se tendenser till att skillnader mellan flickor och pojkar, kvinnor och män, förstärks hos personer med funktionsnedsättning.

Under föreläsningen berättar Maria om ett urval av resultat ur de senaste årens uppföljningar av levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning, där urvalet är gjort med utgångspunkt i de jämställdhetspolitiska målen. Vi får också veta mer om den rapport med fokus på ekonomisk ojämställdhet för kvinnor med funktionsnedsättning som Myndigheten för delaktighet tog fram tillsammans med Jämställdhetsmyndigheten 2019.

Målgrupp

Anslutna i Ett jämställt Värmland och övriga intresserade.

Anmälan

Du behöver inte anmäla dig till seminarierna.

Meeting ID: 863 9710 8843

Passcode: 691650

Länk till mötet Länk till annan webbplats.

Var:
Digitalt via Zoom
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss