Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

01 nov 2023 klocka 12.30 - 17.00

Inspirations – och informationsträff om Greppa Näringen!

Hasselbuske i landskap.

Välkommen till en inspirations – och informationsträff om Greppa Näringen! Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning till lantbrukare inom en rad olika ämnesområden. Från och med 2023 erbjuds rådgivning i hela Värmland och det vill vi uppmärksamma med en uppstartsträff.

Onsdagen den 1 november besöker vi Bröderna Larsson Torp i Värmlands Nysäter. På Torp bedrivs mjölkproduktion, växtodling och entreprenadverksamhet. Bröderna Larsson har utvecklat verksamheten framgångsrikt genom åren och fortsätter med det.

Vid gårdsbesöket kommer vi bland annat att få se och höra om åtgärder inom växtodlingen så som dränering, odling, maskinval, spannmålshantering med mera. Vid mjölkproduktionen tillämpas utfodring med bandfoderfördelare och ensilaget lagras i plansilos. Flera olika miljöåtgärder har genomförts så som användning av N-sensor vid gödsling, optimerade foderstater i djurhållningen och i år har det även investerats en kultivator med utrustning för att etablera mellangröda vilket vi kommer att följa upp i fält om vädret tillåter.

Träffen kommer utöver det som nämns ovan innehålla information om:

  • Greppa Näringen, startrådgivning, växtnäringsbalanser, utfodring mjölkgårdar med mera. Konkreta exempel och inspiration
  • Rådgivning kring underhåll av diken och täckdikning, markavvattning med mera

Medverkande

Daniel Hedeås och Anna Hultgren, Hushållningssällskapet Västra och Kajsa Kupiakova, Länsstyrelsen Värmland.

Var:
Vi börjar klockan 12:30 med lunch för de som vill vid Enegården, Bryngelsvägen 24C, 661 95 Värmlands Nysäter. Efter lunchen åker vi vidare till Bröderna Larsson Torp, Väststugan 661 95 Värmlands Nysäter där programmet börjar klockan 13:45. Efter det besöket åker vi till Bygdegården i Nysäter, Gillbergavägen 30.
Kostnad:
Lunchen kostar 80 kronor och betalas med Swish eller kontant på plats vid Enegården. I övrigt är träffen kostnadsfri. Vi bjuder på eftermiddagsfika.
Sista anmälningsdag:
29 okt 2023

Anmäl dig

Att anmäla dig senast sista anmälningsdag är viktigt om du vill delta på lunchen eller om du vill vara säker på att det finns fika till dig. Om du i övrigt är intresserad av att delta men inte hunnit anmäla dig i tid går det bra ändå.

Vill du äta lunch? * (obligatorisk)
Vill du äta lunch?


Ange om du kommer att vara med och äta lunch. Kom ihåg att du betalar för lunchen själv.

Ange om du har några allergier eller särskilda önskemål om kost.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss