Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

05 okt 2023 klocka 11.00 - 13.00

Lunchseminarium om socialtjänstens arbete med våldsutövare

Hösten 2021 fick socialnämnderna ett lagstadgat ansvar att arbeta med våldsutövare. Under lunchseminariet kommer du få ta del av några exempel på det goda arbetet med våldsutövare som görs i olika verksamheter i länet.

Det finns möjlighet att delta både fysiskt på plats i Karlstad samt digitalt via Zoom. Det finns 40 fysiska platser och de som deltar på plats bjuds på lättare vegetarisk lunch.

Innehåll

  • Karlstad kommun presenterar sitt arbete med att bevilja tillfälligt boende till våldsutövare och framtaget material för att upptäcka våldsutövande.
  • Arvika kommun presenterar sitt arbete med behandling av våldsutövare.
  • Krismottagningen för män informerar om sitt arbete med behandling av våldsutövare samt hur samverkan med kommunerna sker då upptagningsområdet numera är hela länet.

Syfte

Att du som deltar får information om tre värmländska verksamheters arbete med våldsutövare och genom detta, inspiration till din egen verksamhets arbete med våldsutövare.

Målgrupp

Medarbetare inom socialtjänst samt samverkansparter till socialtjänst som önskar få mer information om socialtjänstens arbete med våldsutövare.

Datum: 5 oktober. Digitalt kl.11:30 – 13:00, fysiskt kl.11:00 – 13:00

Kost

Det serveras vegetarisk kost under dagen. Anmäl eventuell specialkost eller behov av hjälpmedel till sabina.gomez.jansson@lansstyrelsen.se senast 22 september 2023.

Var:
Hybridmöte, Zoom samt fysiskt deltagande i Länsstyrelsen Värmlands lokal Skogsstjärnan, Våxnäsgatan 5.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
22 sep 2023

Anmäl dig

Anmäl dig här om du vill delta på det fysiska mötet. Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 september klockan 23.30.

Anmäl dig

Anmäl dig här om du vill delta på det digitala mötet. Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 september klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss