14 jun 2023 klocka 14.00 - 16.00

Majs i Värmland - odling och utfodring. Del 2.

Närbild på majs som växer på ett majsfält.

Är du nyfiken på odling av majs? Då är du välkommen på den andra och sista fältvandringen på temat Majs i Värmland - odling och utfodring. Fältvandringen anordnas av Hushållningssällskapet på uppdrag av Länsstyrelsen Värmland.

Majs är en relativt okänd gröda att odla i Värmland. För att täcka upp två av de kritiska momenten med majsodling – ogräshantering och att skörda vid rätt tillfälle har två träffar planerats. Den första fältvandringen genomfördes den 20 september 2022 hos Bröderna Thörner.

Den andra träffen kommer att genomföras hos Jonas och Lars Virén på Trefors Gård i Ölme Kristenhamn som har odlat majs i många år. I år är det första majsåret på det skifte som kommer att besökas.

Under träffen diskuteras vilka sorter som passar i Värmland, odlingsaspekter som etablering, gödsling, ogräshantering och skadebekämpning. Majsen är känslig för konkurrens till en början eftersom den utvecklas långsamt. För att lyckas med majsodling krävs därför att man har en bra strategi för ogräsbekämpning

Medverkande

Rådgivare från Hushållningssällskapet Västra, Svante Andersson växtodling Skara och Anna Hultgren lantbruksdjur Karlstad.

Var:
Samling på Väse Rasta och gemensam resa ut till majsfältet vid klockan 14.00
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
12 jun 2023

Anmälan

Anmäl dig till Anna Hultgren på telefon 070-553 68 11.

Om du har frågor hör du också av dig till Anna!

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss