• Eldningsförbud i Värmlands län

    Länsstyrelsen har fattat beslut om eldningsförbud i hela Värmland. Förbudet gäller från och med onsdag 7 juni klockan 12.00 och tills vidare. There is a fire ban in Värmland County from 12 pm on June 7th 2023. The ban is valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

26 aug 2023 klocka 10.00 - 17.00

Välkommen som utställare till Vattendagen 2023

Tillsammans med Arvika kommun och By- och Borgviksälvens Vattenråd bjuder Länsstyrelsen Värmland in till uppföljaren av förra årets succé – Vattendagen 2023 den 26 augusti i Arvika!

Vattendagen 2023 är en dag för vuxna och barn som gillar djur, natur och vatten. Många människor i Värmland har en varm och nära koppling till naturen och vattnet där man bor. Syftet med dagen är att lyfta vårt lokala vatten och betydelsen av att ta hand om det, både nu och i framtiden.

Är du företagare, med i en förening eller annan organisation som på något sätt hanterar vatten är du välkommen att delta som utställare på vår dag. Under förra årets vattendag lockades små och stora besökare med aktiveter som vattenprovtagning, undervattensdrönare samt att prova på att fiska eller dyka. Arbetar du med, i, på, nära eller intill vatten, kanske är det fiskevård, skogsbruk, lantbruk eller friluftsliv – välkommen med din utställningsidé!

Att ställa ut

Det här året hålls Vattendagen i Arvika, lördag den 26 augusti. Evenemanget är helt kostnadsfritt, både för utställare och besökare. Du kan stå vid ett bord och berätta om din verksamhet, hålla i en föreläsning eller ha en aktivitet. Eller en kombination, vi välkomnar alla förslag och idéer. Det kommer att vara möjligt att hålla till nere vid vattnet runt Sågudden om man vill anordna någon aktivitet i eller intill vatten. Det kommer finnas möjlighet att låna tält.
Vi ser fram emot en inspirerande dag och hoppas att du vill hjälpa oss att göra Vattendagen 2023 till en minnesvärd dag för både utställare och besökare!

P.S. Känner du någon som skulle vara perfekt som utställare? Hjälp oss gärna att sprida inbjudan vidare.

Vid eventuella frågor, hör av dig till kommunikation.varmland@lansstyrelsen.se

Var:
Arvika
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
31 maj 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 31 maj klockan 13.25.

Kontakt