Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

13 okt 2022 klocka 09.00 - 10.30

Frukostwebbinarium: Fossilfria transporter och entreprenader bortom HVO - eller?

Glumslövs backar i solnedgång

Hur skapas en fossilfri fordonsflotta? Hur upphandlas fossilfria entreprenader? Hur HVO-beroende är kommunerna egentligen? Vilket är framtidens drivmedel? Ett webbinarium om kommuners möjligheter att fasa ut fossila bränslen i en tid av stigande priser på drivmedel.

I sammanlagt sju år har sju skånska kommuner arbetat tillsammans för att bli fossilbränslefria med fokus på tunga fordon och arbetsmaskiner, tjänsteresor samt inköp av produkter och tjänster.

Kommunerna har i snitt minskat sina växthusgasutsläpp med 73 procent och nått 98 procent fossilfrihet.

Under tre frukostwebbinarier i höst delar Eslöv, Helsingborg, Höör, Kristianstad, Lund, Malmö och Tomelilla med sig av sina bästa metoder och verktyg för att göra omställningen.

Här får du konkreta tips och ta del av värdefulla erfarenheter och fallgropar att undvika. Seminarierna rustar dig ytterligare för att lyckas med klimatarbetet i en kommun.

Länsstyrelsen Skåne är arrangör

Det är Länsstyrelsen Skåne som är arrangör av webbinaret och kontaktpersonerna arbetar där. När du anmäler dig slussas du över till Länsstyrelsen Skånes webbplats. Varmt välkommen med din anmälan.

Missa inte de andra två webbinarierna i samma serie

15 september 9.00-10.30 Vikcyklar och webbmöten - hur får vi bort de sista fossila tjänsteresorna? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

29 september 9.00-10.30 Hur kan en kommun börja arbeta med klimatsmart konsumtion? Länk till annan webbplats.

NÄR: 13 oktober 9.00-10.30

Var:
Digitalt, länk skickas via e-post den 12 oktober
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
10 okt 2022

Kontakt