Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

29 sep 2022 klocka 13.00 - 16.00

Nätverksträff: Så jobbar vi med jämställdhet – framgångar och utmaningar

Kom och inspireras av hur andra aktörer jobbar för ett mer jämställt Värmland. Vi lyfter goda exempel och gemensamma utmaningar. Nätverksträffen hålls i länsstyrelsens lokaler och är ett fysiskt möte. OBS det är fullbokat på träffen.

Program

13.00 Ankomst

Ulrika Jansson, fil.dr. Nationella sekretariatet för genusforskning
Jämställdhetsarbete väcker ofta motstånd, det har de flesta som arbetar med jämställdhet erfarenhet av. Men vilka strategier kan förändringsaktörer använda för att bemöta motstånd, och vilka förutsättningar måste vara på plats för att komma vidare i jämställdhetsarbetet?

Magnus Hernerud, Platschef Räddningstjänsten i Säffle
Räddningstjänsten är en traditionellt mansdominerad organisation. Säffle är en av Räddningstjänsterna i landet som har anställt flest kvinnor i förhållande till antal män i sin kår med brandmän. Magnus kommer berätta om arbetet för att lyckas med det samt vilka utmaningar man stött på längs vägen.

Mats Bergman, Gallerist, Galleri Mats Bergman
Galleri Mats Bergman har uthålligt och på eget initiativ gett kvinnor samma möjligheter som män att visa sina verk och förmedla sina berättelser om världen. Ett tydligt bevis på att även den lilla aktören kan visa vägen och göra stor skillnad. Galleriet var en av finalisterna till Geniuspriset 2022.

Fika

Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland
I alla tider har den ekonomiska jämställdheten och samhällets hållbara utveckling bromsats av att kvinnor inte haft samma möjligheter att genom exempelvis tillgång till kapital driva och genomföra sina idéer. Det här har Almi i Värmland bestämt sig för att förändra. Almi är vinnare av Geniuspriset 2022.

Sara Sundström, Projektledare för Attraktionskraft Värmland
Attraktionskraft Värmland är ett fyraårigt projekt där Region Värmland tillsammans med klusterorganisationer, kommuner och näringsliv gör den största satsningen någonsin för att säkra den framtida kompetensförsörjningen.

16.00 Avslut

Det finns plats för 50 deltagare i lokalen. Först till kvarn gäller.

Nätverksträffen är en del av Ett jämställt Värmland, ett samarbete mellan Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland.

Ett jämställt Värmlands webbplats Länk till annan webbplats.

Anmälan

Det är fullbokat på träffen.

Var:
Vänersalen på Länsstyrelsen, Våxnäsgatan 5, Karlstad
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
26 sep 2022

Kontakt