15 jun 2022 klocka 10.00 - 14.00

Studiebesök vid Vindparker i Sunne kommun – Södra och Norra Länsmansberget

Den 15 juni kl.10:00 – 14:00 bjuder Länsstyrelsen in till ett studiebesök i Sunne kommun, där vindparkerna i Södra Länsmansberget uppfördes under 2020 och vid Norra Länsmansberget är under byggnation.

Representanter från Tekniska Verken i Linköping Vind AB samt Sunne kommun finns på plats och berättar om etableringarna i området. Om du är intresserad av att få se en modern vindpark i drift och en vindpark under uppbyggnad, så är du välkommen att anmäla dig senast den 7 juni.

Målgrupp

Berörda chefer och tjänstepersoner inom samhällsbyggnad, näringslivs-/landsbygdsutveckling samt beslutsfattare på regional och lokal nivå.

Program

10:00 Inledning
Länsstyrelsen välkomnar och informerar om den regionala vindkraftsanalysen som startar upp under våren. Anders Olsson, utvecklingsledare på Sunne kommun, berättar om hur kommunen arbetar med planering för förnybar energi samt på vilket sätt de har varit delaktiga i samråd och prövningsprocessen inför den nya etableringen vid Länsmansberget.

11:00 Besök vid Södra Länsmansberget
Stefan Harrysson från Tekniska Verken i Linköping Vind AB demonstrerar en modern vindpark i drift. Bertil Forsberg, markägare på Länsmansberget, berättar om processen från sin synvinkel. 

12:00 Lunch

13:00 Besök vid Norra Länsmansberget
Vi får på nära håll möjlighet att studera hur byggnationen av en ny vindpark framskrider vid Norra Länsmansberget sydväst om Sunne.

14:00 Hemfärd

OBS! Vi kommer vara utomhus under hela besöket, så klä dig efter väder och vind i grova skor eller skyddsskor.

Om du vill ha lunch och behöver meddela allergier/specialkost, vänligen skicka ett mail till emma.bjorkman@lansstyrelsen.se.

Välkommen!

Var:
Norra och Södra Länsmansberget
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
07 jun 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 10 juni klockan 23.59.

Kontakt