Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

24 feb 2022 klocka 08.45 - 12.00

Strategisk styrning av funktionshinder­politiken

Bild: Mostphotos.

Kommuner och regioner har en särskilt framträdande roll för att alla invånare ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. En strategisk styrning och ledning av funktionshinderspolitiken är avgörande för att lyckas.

Länsstyrelsen Värmland bjuder in till en förmiddag med fokus på styrning och ledning av funktionshinderspolitiken. Dagen innehåller en introduktion till funktionshinderspolitiken och det nationella målet för funktionshinderspolitiken utifrån kommunens och regionens roll. Vidare presenterar Myndigheten för delaktighet (MFD) sitt metodstöd för utveckling av strategi och handlingsplan för funktionshinderspolitiken. Du får också ta del av två lärande exempel från Borås stad och Melleruds kommun som kommer berätta om sina erfarenheter av att ta fram strategier i sina kommuner.

Målgrupp för dagen är politiker och tjänstepersoner i Värmland med ansvar och intresse för att utveckla ett strategiskt funktionshindersarbete i kommuner och Region Värmland samt ledamöter i tillgänglighetsråd eller motsvarande.

Välkommen med din anmälan!

Program

08.45 Välkomna och inledning

09.00 Grunderna i funktionshinderspolitiken och det nationella målet för funktionshinderspolitiken utifrån kommunens och regionens roll. Jessica Dahlbäck, utredare MFD

Paus

09.45 Presentation av Myndigheten för delaktighets metodstöd för utveckling av funktionshinderspolitisk strategi och styrning. Pedro Landfors, utredare MFD

Paus

10.55 Lena Mellbladh, tillgänglighetskonsulent och Herawati Iskander Nowak, funktionshinderkonsulent Borås stad samt Anna Granlund, enhetschef Melleruds kommun delar med sig av erfarenheter och lärdomar av att arbeta fram en funktionshinderspolitisk strategi i sina kommuner.

11.45 Uppsamling och avslut

Programblad (PDF) Pdf, 217.2 kB, öppnas i nytt fönster.

VAR:
Digital konferens, länk skickas ut dagen innan till anmälda deltagare
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 feb 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 18 februari klockan 23.00.

Kontakt