Skyfallsliknande regn i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

10 mar 2022 klocka 08.45 - 12.00

Dialog och samverkan om funktionshinders­­­­politiken

Pratbubblor

En förutsättning för att kunna skapa ett samhälle som inkluderar alla är att medborgarna blir delaktiga i utformningen. Välkommen till en förmiddag om aktiv involvering och tillgänglighetsråd i Värmlands kommuner och region.

Länsstyrelsen Värmland bjuder in till en förmiddag med fokus på aktiv involvering och samråd mellan kommun/region och funktionsrättsrörelsen. Dagen innehåller en presentation av Myndigheten för delaktighet (MFD) sitt metodstöd för dialog och Funktionsrätt Värmland berättar om förutsättningarna för aktiv involvering från deras perspektiv. Du får också lyssna till Kalmar kommun som berättar om sin utvecklingsresa i kommunens Tillgänglighetsråd.

Målgrupp för dagen är Ledamöter i tillgänglighetsråd/motsvarande, politiker och tjänstepersoner i Värmland med ansvar och intresse för att utveckla ett strategiskt funktionshindersarbete i kommuner och Region Värmland.

Program

08.45 Välkomna och inledning

09.00 Presentation av Myndigheten för delaktighets metodstöd för dialog. Pedro Landfors, utredare MFD

PAUS

10.00 Aktiv involvering – förutsättningar för funktionsrättsrörelsen. Monica Ekström, ordförande Funktionsrätt Värmland och Barbro Boomsma, ombudsman Funktionsrätt Värmland

10.30 Lärande exempel – Kalmar kommun berättar om sitt utvecklingsarbete i Tillgänglighetsrådet. Stina Nordström, handläggare social hållbarhet och Krister Ekström från Neuroförbundet tillika vice ordförande i Tillgänglighetsrådet.

PAUS

11.15 Dialog i grupper

11.45 Uppsamling och avslut

Välkommen med din anmälan!

VAR:
Digitalt (länk skickas ut dagen innan till anmälda deltagare)
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
07 mar 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Önskar du ta del information och inbjudningar från Länsstyrelsen (Sätt kryss)
Önskar du ta del information och inbjudningar från Länsstyrelsen (Sätt kryss)


Kontakt