Risk för vattenbrist i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

10 nov 2021 klocka 09.00 - 10.00

Bostad först - frukostseminarium om vräkningsförebyggande arbete

Nyckel fastsatt på en nyckelring som föreställer ett hus.

Bild: Mostphotos

Det här seminariet är en del av en serie föreläsningar om vräkningsförebyggande arbete. Vårt mål är att ha en digital föreläsning per månad, för att både inspirera och bidra till ökad kompetens inom området. Vi återkommer med inbjudan till olika föreläsare allteftersom under hösten.

Föreläsare: Kjell Larsson, utvecklingsledare Göteborgs Stadsmission, programkoordinator vid Sveriges Stadsmissioner och president i Feantsa.

Presentationen inleds med en introduktion om Bostad först och dess programprinciper. Kjell Larsson beskriver sedan vilka framgångsfaktorer och svårigheter som finns. Erfarenheter visar att utveckling och uppskalning av bostadsledda strategier avvecklar hemlöshet. Men trots detta finns en skörhet och tröghet inom området som Kjell Larsson kommer beskriva mer under presentationen. Avslutningsvis sker en live-intervju med en hyresgäst i Bostad först.  

Deltagare är välkomna att ställa frågor efter föreläsningen.

Så deltar du

Föreläsningen hålls digitalt via zoom. Logga in i mötet med hjälp av mötes-ID och kod.

Möteslänk, zoom Länk till annan webbplats.

Mötes ID: 817 1172 0700

Kod: 901685

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till tjänstepersoner som arbetar med bostadsförsörjning, hemlöshet, vräkningsförebyggande arbete, socialtjänst, budget och skuldrådgivning samt till kommunala bostadsbolag och privata fastighetsägare och hyresvärdar i Värmland.

VAR:
Digitalt, zoom
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt