Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

06 okt 2021 klocka 09.00 - 10.00

Rätten till bostad – en mänsklig rättighet

Vattennära bostäder vid Lillängshamnen i Skoghall.

Foto: Länsstyrelsen Värmland

Välkommen till ett seminarium med Tim Holappa, doktorand i offentlig rätt på Stockholms universitet. Seminariet riktar sig till tjänstepersoner som arbetar med bostadsförsörjning, hemlöshet, vräkningsförebyggande arbete, socialtjänst, budget och skuldrådgivning, kommunala bostadsbolag samt privata fastighetsägare och hyresvärdar i Värmland. 

Rätten till en bostad pekas ut som en mänsklig rättighet i flera konventioner som Sverige skrivit under och av vår grundlag framgår att det allmänna särskilt ska trygga rätten till bostad. Samtidigt framgår av flera studier att ett stort antal människor, däribland även barn, lever i hemlöshet i landet.

Vad innebär då rätten till bostad mer konkret och vilket ansvar har olika aktörer att förverkliga denna rätt? Under föreläsningen som tar avstamp i Tims rättsvetenskapliga forskning diskuteras dagens rättsliga reglering, inklusive identifierade problem och svårigheter.

Tim Holappa forskar om det allmännas ansvar att förverkliga rätten till bostad i Sverige med ett särskilt fokus på barns rättigheter.

Anslut till mötet

Möteslänk till Zoom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mötes ID: 880 0773 9154

Kod: 324810

Det går bra att ställa frågor både innan, under och efter presentationen.

Fler föreläsningar framöver

Detta är en del av en serie föreläsningar gällande vräkningsförebyggande arbete. Vårt mål är att ha en digital föreläsning/månad, för att både inspirera och bidra till ökad kompetens inom området. Vi återkommer med inbjudan till olika föreläsare allteftersom under hösten.

VAR:
Digitalt via Zoom
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt